KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Za vraždu manželčina milence potvrdil soud desetiletý žalář

František Cina z Přerova si odpyká s definitivní platností deset let ve vězení. Soudci Nejvyššího soudu odmítli jeho dovolání a potvrdili mu trest za vraždu manželčina milence v neveřejném jednání.


Krátce po útoku žena následkům bodných zranění podlehla. Cina se přiznal, ale tvrdil, že jej manželčin milenec napadl první. Soudy mu neuvěřily.

V dovolání k Nejvyššímu soudu se Cina domáhal změny právní kvalifikace činu z vraždy na mírněji trestané zabití. Podle Nejvyššího soudu ale útoku nepředcházelo takzvané zavrženíhodné jednání oběti, které by mohlo ospravedlnit následnou Cinovu obranu. Pobodaný muž Cinovi pouze zkroutil ruku a chtěl jej vyvést z domu.

"Soudy nižších stupňů proto správně kvalifikovaly skutek jako zločin vraždy. Dovolání obviněného je proto zjevně neopodstatněné," stojí v rozhodnutí senátu s předsedou Jindřichem Urbánkem. Cina by ještě teoreticky mohl podat ústavní stížnost.

Vražda se stala loni 1. ledna v Kojetíně na Přerovsku, kam Cinova manželka odešla za milencem. Cina ji na Nový rok vyhledal a chtěl ji přimět k návratu. Do Kojetína toho dne přijel dvakrát a během druhé návštěvy se v domku v ulici Padlých hrdinů s jejím milencem dostal do sporu. Během šarvátky jej Cina několikrát bodl kuchyňským nožem do nohy a do hrudníku. Následně z domu vyběhl a přiznal se policejní hlídce, která na místo přijela.

Cina se před soudem hájil tím, že na něj muž zaútočil sám. Napadl jej prý se skleněným střepem v ruce. Úmyslnou a předem plánovanou vraždu popíral. Verzi o tom, že Cina byl napaden jako první, ale Krajský ani Vrchní soud v Olomouci neuvěřily. Žádný skleněný střep se na místě činu nenašel.


(Zdroj: Krimi Zprávy Přerov)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín